Anssi Kukkonen haastattelee Oslon vuoden 1966 MM-hiihtojen 30 kilometrillä kaksoisvoiton ottaneita Eero Mäntyrantaa (kesk.) ja Kalevi Laurilaa (vas.).

Urheilujournalismi

Urheilujournalismi on pelkistetyn määritelmän mukaisesti urheiluaiheista journalismia. Sivuston tähän osioon on sijoitettu tekstejä, joiden kautta on mahdollista tutustua tarkemmin sivuston kannalta keskeisiin käsitteisiin sekä urheilujournalismin ominaispiirteisiin ja historiaan. Keskeiset käsitteet ovat urheilujournalismi, urheilujournalistiikka, mediaurheilu ja urheilumedia. Urheilujournalismin ominaispiirteitä lähestytään tarkastelemalla ensin sitä, millaista on urheilujournalismin urheilu, ja tämän jälkeen alan ominaispiirteisiin pureudutaan urheilujournalismiin liitettyjen stereotypioiden kautta. Historiatekstissä käsitellään suomalaisen urheilujournalismin historiaa urheilun erikoislehtien synnystä televisiourheilun varhaisvuosiin. Siitä käy ilmi esimerkiksi se, että yllä olevassa kuvassa suomalaishiihtäjiä haastatteleva Anssi Kukkonen palkattiin Suomessa television ensimmäiseksi vakituiseksi urheilutoimittajaksi vuonna 1961.

Urheilujournalismi © Urheilumuseo Urheilujournalismi on pelkistetyn maaritelman mukaisesti urheiluaiheista journalismia. Sivuston tahan osioon on sijoitettu teksteja, joista on mahdollista tutustua tarkemmin sivuston kannalta keskeisiin kasitteisiin seka urheilujournalismin ominaispiirteisiin ja historiaan. Keskeiset kasitteet ovat urheilujournalismi, urheilujournalistiikka, mediaurheilu ja urheilumedia. Urheilujournalismin ominaispiirteita lahestytaan tarkastelemalla ensin sita, millaista on urheilujournalismin urheilu, ja taman jalkeen alan ominaispiirteisiin pureudutaan urheilujournalismiin liitettyjen stereotypioiden kautta. Historiatekstissa kasitellaan suomalaisen urheilujournalismin historiaa rajautuen urheilun erikoislehtien synnysta televisiourheilun varhaisvuosiin. Siita kay ilmi esimerkiksi se, etta Anssi Kukkonen palkattiin Suomessa television ensimmaiseksi vakituiseksi urheilutoimittajaksi vuonna 1961. Kuvassa Kukkonen haastattelee Eero Mantyrantaa (kesk.) ja Kalevi Laurilaa (vas.) Oslon MM-kisoissa 1966. Mantyranta ja Laurila ottivat kaksoisvoiton 30 kilometrilla.

Sivun kuvat © TAHTO / Urheilumuseo